lunes, 1 de abril de 2013

El Cementiri Vell està totalment deixat.

El Cementiri Vell o Ermita de Masquefa és, segurament, l'únic "Monument" que tenim al nostre municipi, deixant de banda alguns edificis del Casc Urbà que també tenen valor arquitectònic. És una capella romànica del segle XIII, cosa que no tots els pobles tenen, i que mereixeria una atenció especial que no ha tingut mai.

Em venen al cap unes quantes coses bastant lamentables:
  • És bastant trist veure com està quasi sempre tancada, de manera que molts dels habitants de Masquefa no l'han pogut veure mai per dins.
  • Els diferents equips de govern no han fet mai una tasca d'informació a la població sobre aquest monument.
  • No es fa promoció turística.
  • L'entorn està degradat: un plafó informatiu del Consell Comarcal de l'Anoia trencat, el terreny no està arranjat, etc.
  • No estaria de més que es posessin taules o bancs a l'esplanada del voltant, perquè la gent hi pugui anar de pic-nic, a berenar, etc.
I a més, mencionar també que el tradicional Aplec de Setmana Santa es troba en un estat moribund des de fa anys.

Com podeu veure, són coses que costen quatre duros. No és un problema de diners sinó que, com he dit en anteriors entrades, és un problema de model de poble: no volen, o no saben, aplicar un model de qualitat per a Masquefa.

Modestament, insto als grups de l'oposició a que facin propostes a l'equip de Govern per tal de què el Cementiri Vell deixi de ser un lloc deixat i amb una pèssima imatge. 

1 comentario:

  1. Tens tota la raó, podrien fer alguna cosa a la part del cementiri Vell. Ja que han arreglat la part de l'entrada del poble, també estaria bé arreglar la part del camí del cementiri o la part de dalt per poder assentar-se.
    Jo fa molt que no hi vaig. La pregunta: Perquè? Perquè quan hi he anat m'he hagut d'assentar en el mur que hi ha o al terra al costat de la font.

    ResponderEliminar