lunes, 1 de abril de 2013

Han convertit Masquefa en una ciutat dormitori.

Població de Masquefa l'any 1992: 2.739
Població de Masquefa l'any 2012: 8.373

*Font: http://ca.wikipedia.org/wiki/Masquefa

És una cosa que sempre s'ha dit i tots la sabem: Masquefa va créixer massa, i massa ràpid.

Els diferents equips de Govern que ha tingut Masquefa sempre han coincidit en una mateixa política en tots aquests anys: que Masquefa creixi al preu que sigui, de manera excessiva i a sobre, mal planificada. 

Aquesta política ha tingut conseqüències molt negatives per a la nostra Vila. Els serveis es van quedar curts ràpidament; es va trencar la convivència i germanor entre la població; s'han construït urbanitzacions i carrers caòtics i mal planificats; s'han perdut diverses festes i tradicions; s'ha destruït l'espai natural; han augmentat les conductes incíviques, etc. Res, en definitiva, que ningú no sàpiga.

Es podia haver apostat per un creixement equilibrat, però la realitat és que es va fer de la pitjor manera possible.

El resultat d'aquests anys de fer créixer Masquefa de mala manera, és que s'ha convertit en una ciutat dormitori. Hem perdut tota la nostra personalitat per convertir-nos en un suburbi de l'àrea metropolitana. La Masquefa que alguns recorden fa 30 anys, no té res a veure amb l'actual.

Jo em pregunto: hem tret alguna benefici els habitants de Masquefa, d'aquesta política? Tenen els masquefins un poble més viu, més animat? Ha augmentat el nivell de vida?

La realitat és que Masquefa es va quedar petita per culpa de la mala gestió dels ajuntaments que hem tingut, triplicant la població en un temps rècord. Tornar a ordenar aquest caos ha costat molt de temps, molts diners, i sobretot ens ha costat convertir-nos en un poble sense vida i sense personalitat, on la majoria només hi viuen per anar a dormir.

No hay comentarios:

Publicar un comentario