viernes, 18 de abril de 2014

L'abocador de Can Mata, una presa de pèl



Del tema de l'abocador de Can Mata ja se n'ha parlat del dret i del revés mil vegades, en els últims 10 anys. No és moment de filosofar, ni tampoc en tenim més ganes. Simplement anirem a fixar-nos en els FETS, que és el què compta i no les paraules. Veurem si s'han complert els acords firmats, i si les conseqüències que rebem a Masquefa per la presència d'aquest abocador s'han acabat o no.

1. Ha deixat de rebre Masquefa les pudors? NO.

Les últimes notícies que he trobat sobre l'assumpte són les protestes de l'Alcalde Boquete contra les pudors, de fa uns dos anys. Quan l'Ecoparc es va posar en funcionament l'any 2011 es veu que havia de ser la solució, i resulta que va agreujar el problema. Van posar-hi més filtres, però les males olors segueixen arribant. Per a qui vulgui consultar la notícia completa, feu clic aquí.

2. S'ha resolt el problema de l'impacte visual i la destrucció del nostre paisatge? NO.

L'empresa CESPA es va comprometre l'any 2008 a col·locar unes barreres verdes a les vessants de les muntanyes d'escombraria i terra, per tal de minimitzar l'impacte visual que ens provoca aquest abocador a Masquefa. L'any 2008, fa 7 anys! Encara ho estem esperant.

Llegiu la notícia del Conveni que s'han passat pel folre aquí.

Una situació grotesca

Si afegim que la contaminació dels terrenys, de les rieres i les vinyes ja és quelcom obvi, i que Masquefa rep 10 vegades menys per l'abocador i ni un duro, repeteixo, ni un duro per la presència l'Ecoparc (ho teniu al primer article), la situació és per riure.

Arribats en aquest punt, cal dir prou perquè la situació és ridícula. No podem tenir un municipi de més de 8.000 habitants amb un dels paisatges més valuosos del País (el Parc Nantural de Montserrat) presidit per un abocador gegant, o el poble amb olor a podrit cada vegada que cauen quatre gotes o bufa el vent. Estem al S.XXI, senyores i senyors.

El fet de tenir un abocador d'aquestes dimensions en una de les zones més densament poblades de tot el prelitoral català és absurd i denota molt poc cervell. En tot cas, això és competència del Parlament i ens costarà més temps tancar-lo. Però el què sí que és totalment imperatiu, perquè n'estem farts i perquè està firmat, és que es compleixin els acords: que s'instal·li la barrera verda i s'eliminin les olors d'una vegada.  

No hay comentarios:

Publicar un comentario