lunes, 7 de abril de 2014

Posicionament de Masquefa Regeneració cap als partits polítics del municipi

Els criteris

Com ja s'ha dit anteriorment, Masquefa Regeneració no dóna suport a cap partit en concret. Però això no treu que no es puguin establir uns barems generals o unes línies vermelles que, sota el meu punt de vista, ens permetin distingir quins partits poden contribuir a fer avançar la Vila de Masquefa, i quins no.

Per tant, el posicionament d'aquest Bloc dependrà de dos criteris:

1. La implantació de la candidatura al municipi de Masquefa. És a dir, que es tracti d'una candidatura que conegui el poble en profunditat, que hi tingui vincles forts i reals.
2. La tradició democràtica. És a dir, que el partit en qüestió s'identifiqui amb valors de respecte, convivència i democràcia.

Així doncs, tots aquells partits que no compleixin amb aquests requisits, des del punt de vista del Bloc Masquefa Regeneració no poden aportar res de bo al nostre poble, i no són mereixedors de la confiança dels seus habitants. Això no vol dir que jo estigui a favor de tots els altres que sí els compleixin, sinó que considero que es tracta de candidatures més serioses i creïbles.

Anàlisi

Inclouré tots els partits que s'han presentat a les eleccions municipals a Masquefa recentment, o tinguin previst presentar-s'hi. Cal tenir present que les candidatures o aliances poden evolucionar o canviar els propers mesos.

Partits que Masquefa Regeneració considera INvotables: Plataforma per Catalunya (PxC), Força Masquefa (FM, el partit de Moraben), Partit Popular (PP), Ciutadans-Ciudadanos (C's). 

Totes aquestes candidatures, diguem-ho clar, no tenen un projecte per a Masquefa. En uns casos, es tracta de projectes parcials, irreals i pensats per persones que no tenen ni formació ni coneixements del poble (PP, FM); i en altres, es tracta de candidatures fantasma (C's, PxC), o totes dues coses alhora. Tots són partits que no tenen ni puta idea sobre el poble, i que venen a introduir debats artificials per a beneficiar-se electoralment, cosa que els converteix en una font de problemes i de conflictes de convivència, com ja hem pogut comprovar.

Partits que Masquefa Regeneració considera votables: Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Convergència i Unió (CiU), CUP (Candidatures d'Unitat Popular), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Iniciativa-Esquerra Unida (ICV-EUiA), Avancem per Masquefa (APM).

Com ja he dit, que consideri votables aquests partits no vol dir que estigui d'acord amb tots ells. De fet, són prou diversos i tinc acords i desacords de tot tipus. Però sí considero que en primer lloc es tracta de partits que, com a mínim, els formen persones amb un vincle més real i sòlid amb Masquefa. I en segon lloc, tenen uns valors de respecte i diàleg, no venen a crear merders ni debats artificials, ni són conflictius o violents.

Això no vol dir que aquests partits puguin fer-ho bé si governen, o puguin actuar en la línia que aquest Bloc defensa. Però sí que, almenys, es creuen una mica més la Vila de Masquefa.

3 comentarios:

  1. Totalment d'acord amb el teu enraonament, tot i com tu dius, això no vol dir que estiguem d'acord amb els plantejaments dels votables. Unicament una puntualització, IC_EUIA no te una organització estable a la vila.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hola company/a,

      En primer lloc gràcies per participar. Comentar-te que ICV-EUiA, malgrat no tenir aquesta estabilitat com bé dius, a les últimes municipals va presentar a en Francesc Mas de candidat, que és una persona amb profunds vincles i profunds coneixements de Masquefa. En aquest bloc detallaven les seves propostes que, insisteixo, no cal estar-hi d'acord, però sí reflecteixen un coneixement de la Vila:

      http://esquerraverdamasquefa.blogspot.com.es/

      Eliminar
  2. Recordar-te també que et pots fer seguidor de la pàgina al Facebook per estar al corrent dels nous articles.

    https://www.facebook.com/masquefaregeneracio

    ResponderEliminar